Hoe worden onze sleutelhangers gemaakt?

Hoe worden onze sleutelhangers gemaakt?

Een van Alexandra's favoriete dingen om te maken is de schattige wyvern sleutelhanger. In deze post laten we kort zien wat daar allemaal bij komt kijken.

Allereerst wordt er een besluit gemaakt welke van de wyverns we gaan maken. We hebben hierbij op dit moment de keuze tussen rozen wyverns, vlinder wyverns en reguliere wyverns. Voor deze post gaan we verder kijken naar de rozen wyverns.

Er zijn vele leuke kleurcombinaties te bedenken, van de vanzelfsprekende groene basis met rode, roze of paarse roosjes, tot aan de meer aparte combinatie van winters wit met blauw.

Om de kleuren mooi te matchen maken we gebruik van onze leuke 3D bootjes voor kleurverlopen en de platte staaltjes om kleuren goed bij elkaar te bekijken.

Bootje met twee platte swatchesDrie staaltjes in de kleuren groen, roze en paars

Zodra de kleuren gekozen zijn is het tijd om het bestand print-klaar te maken. Hiervoor laden we het 3D model in in de "slicer" software van de 3D printer en zetten we alle instellingen goed. Voor prints die meerdere materialen bevatten moeten we eerst handmatig die materialen intekenen met een soort verf-tool zoals in de schermafbeelding hieronder.

Schermafbeelding van een rozen wyvern die in de slicer software geverft is

Het is belangrijk om goed de onderdelen vanuit alle hoeken te bekijken om zeker te zijn dat je niet een stukje mist of ergens per ongeluk een extra veeg van de verkeerde kleur geverft hebt. Met dit hele proces zijn we wel even zoet!

Schermafbeelding van een extra stuk geverft materiaal dat fout zit

Uiteindelijk worden er een paar wyverns tegelijkertijd geprint omdat prints met meerdere kleuren heel veel extra tijd kosten in verband met de materialen wissel. Deze plaat duurt uiteindelijk 19 uur om te printen! En soms nog iets langer als hij moeite heeft met de materiaal wisselingen.

Schermafbeelding van 9 rozen wyverns in de slicer software voor het printen

Als de print hopelijk goed verloopt komen er uiteindelijk mooie kleine wyverns te voorschijn.

Deze worden van de plaat afgehaald en krijgen een badje met een vochtige doekje met een beetje wasmiddel. Dit is om te zorgen dat er geen plakkerige lijmresten achterblijven op de draakjes. We gebruiken lijm als een laagje op de plaat zodat de kans kleiner is dat een object tijdens het printen los komt.

Zodra de draakjes helemaal droog zijn worden ze voorzien van een matchend ringetje en zijn ze klaar om naar een nieuw huis te gaan!

Een aantal vers gebaden rozen wyverns

Drie verschillende wyverns met een eigen kleur ringetje

Ten minste... Als alles goed gaat... 😅
Foto van een gefaalde vlinder wyvern

Alle overblijfselen van prints zoals materiaal torens, verstevigingsranden en eventuele mislukte prints worden bij ons in bakken verzameld om later gerecycleerd te worden tot nieuw materiaal.

Welke wyverns zou jij nog graag zien?

Back to blog

Leave a comment

Please note, comments need to be approved before they are published.